Zeker 1 miljoen Nederlanders ervaren burn-out klachten en 36% van de ziekmeldingen op het werk ontstaat door overmatig stress. Burn-out is de meest voorkomende beroepsziekte van Nederland.

 

Werknemers met een burn-out ervaren stress, uitputting en gebrek aan motivatie. Werkprestaties dalen en zonder preventieve hulp is de kans groot dat een werknemer thuis komt te zitten. Onderzoek wijst uit dat werk gerelateerd ziekteverzuim werkgevers jaarlijks 1,8 miljard euro kost.

 

Er bestaat een dunne lijn tussen stress en overmatige stress. Daarom is het belangrijk dat medewerkers in een vroeg stadium zich bewust worden van de signalen. Wij zien het belang van een effectieve en meetbare preventieve aanpak in plaats van re-integratie en herstel. Daarom werken wij samen met Ideefix Innovations.

 

Ideefix Innovations pakt het probleem aan bij de bron en voorkomt zo dat werkstress zich bij uw werknemers manifesteert in een burnout.

 

Meer weten over
burn-out preventie? 

Burn-out Preventie 

36% van de werkgerelateerde ziekmeldingen ontstaan door overmatige stressklachten. Burn-out is in Nederland beroepsziekte nummer 1. Eenmaal uitgevallen duurt het gemiddeld 6 tot 12 maanden tot re-integratie op de werkvloer kan plaatsvinden. Genezen, de curatieve aanpak, is duur en ineffectief. Wij geloven dat het anders kan en kiezen daarom voor een preventieve aanpak.

Authentiek
Oprecht
Realistisch
Groot netwerk